LED COB (chip on board) GU5.3 alebo MR16 bodová žiarovka 12V je sestra GU10 modelu avšak v prevedení 12V AC-DC. Nahrádza verne halogénovú žiarovku 40W a je použitie je široké hlavne v domácnostiach, hoteloch, reštauráciách, interiéroch, výkladoch. Prednosti tohto modelu je kvalitný COB chip s vysokým indexom podania farieb až 80.
Žiarovka je vybavená vysokoúčinným a designovo lákavým hliníkovým telom, ktorý zabezpečuje stabilnú teplotu a hladenie LED čipu. LED dioda je uzatvorená a prekrytá optickou čočkou s uhlom svietenia 60 stupňov. Odporúča sa používať v interiéry, v kombinácii so správnym svietidlom aj v exteriéry. Tento model je vhodný do svietidiel s päticou GU5.3 („prečítajte si históriu bi-pin konektora …“).
Parametre udávané výrobcom
Model |
LED 6W MR16 non dimmable |
Pätica / závit |
MR16 ( GU5.3 ) |
Farba svetla |
6000 k / studená biela |
Svietivosť |
450 Lm |
Spotreba |
6W |
Napájacie napätie |
12 V AC/DC |
Certifikáty |
CE, FC, RoHS |

Namerané parametre na DC vstupe meniča žiarovky počas bežnej prevádzky* ( po ustálení hodnôt )
Štart žiarovky ( rozsvietenie ) |
8V DC |
Napájacie napätie ( menovité ) |
12V DC |
Odoberaný prúd ( pri 12V ) |
460 mA |
Príkon |
5,52 W ( činný výkon – watt ) |

Mechanická koncepcia a prevádzková teplota
Materiál difúzora |
PVC ( plast ) |
Materiál krytovania |
Plast, hliníkový chladič |
Riešenie odvodu tepla z LED modulu |
Chladenie hliníkovým telom žiarovky |
Priemerná prevádzková teplota |
do 65 °C ( +/- 3°C ) |
Celkové technologické spracovanie |
Veľmi dobré |

Typ a popis meniča
Typ |
6W |
Princíp |
PWM |
Stmievateľný |
nie |
. |
|

Namerané parametre na DC výstupe meniča žiarovky počas bežnej prevádzky* ( po ustálení hodnôt )
Výstupné napätie |
9,24 V DC |
Výstupný prúd |
509 mA |
Celková účinnosť |
85,2 % |
Frekvencia PWM |
224 kHz |
. |
|

LED modul
Typ LED diód |
COB 356C |
Počet LED diód |
1 |
Počet čipov v každej LED dióde |
18 |
Zapojenie LED diód |
– |
Zapojenie LED čipov |
sérioparalelné 3 x 9 |
Výsledné napájacie napätie pre 1 čip |
3,08 V |
Výsledný prechádzajúci prúd pre 1 čip |
56,55 mA |
Typ plošného spoja LED modulu |
AL |
. |
|

Tento produkt je zakúpiteľný priamo na našich stránkach. Tento LED svetelný zdroj je kvalitnou a jednou zo špičkových náhrad 40W klasickej halogénovej GU5.3 bodovej žiarovky s veľkou prednosťou kvalitného CRI80 svetla a nenápadného designu.
Odkaz na produkt: MR16 bodová žiarovka vysoké CRI
dobrý den, chcel by som sa spýtať že čo spôsobuje taku nizku účinnosť testovaného MR16 COB 12V model ?
dakujem za odpoveď
Dobry den, bola tam chybicka vo „hviezdickach“ celková účinnosť 85,2 % je pomerne dobra hodnota. dakujeme za upozornenie.